20 000 Ft feletti vásárlásnál a kiszállítás ingyenes Magyarország területén! Nézd meg csomagajánlatainkat is!

VÍZ + MALÁTA + KOMLÓ + SÖRÉLESZTŐ

IRÁNY A SÖRFŐZDE!

Blog

Arra gondoltunk, hogy az új savanyú söreink mennyire menőn néznének ki SLIM CAN-ben, így bele is pakoltuk őket.

Idén először csatlakozunk a Nyitott Főzdék Napjához. Itt az alkalom, hogy október 2-án körbenézz nálunk a Maglódi úton.

Eljött ez a nap is, 5 évesek lettünk...

ÚJ SÖR - MANGOMAN - GLUTÉNMENTES PALE ALE 5,5%

Elkészítettük az első GLUTÉNMENTES sörünket!!!


Kedvezni akartunk a gluténérzékenyeknek, így elkészítettük az első gluténmentes sörünket.

Gimis barátságnak indult, közel 25 éve tart. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy a közös elfoglaltságok közé felvesszük a házi sörfőzést is, ami az utóbbi években elért versenyeredményeket (1 ????Grand Champion cím, 3 ????arany, 1 ????ezüst, 2 ????bronz) figyelembe véve kiváló döntésnek bizonyult.

 

Módosították a kereskedelmi törvényt

Jogszabály változás, módosították a kereskedelmi törvényt:

  • tilos lesz kizárólagos terjesztési szerződéseket kötni a vendéglátóipari egységekkel

 

  • nem köthetnek olyan szerződést, amely rögzíti, hogy az ott árusítandó sör, üdítőital, gyümölcslé, ásványvíz vagy éppen szóda esetében több mint 80 százaléka ugyanattól a gyártótól származzon.

 

Hivatkozás: https://www.vg.hu/cegvilag/2020/12/modositottak-a-kereskedelmi-torvenyt

Forradalom söpört végig Európán, amely országunkat sem kímélte. Ez a jelképes harc is nagy gondolkodók ötletein alapul, de ez a jelenség valami egészen más. Ez a harc nem hozott magával pusztítást, ez a harc leginkább a kreativitás határait feszegető gyönyör. A kraft sörforradalom pezseg, napról napra különlegességekkel kápráztat el minket, mindig tud újat mutatni. Ahogy a történelem ismétli önmagát, a kraft is egy önmagát megújító folyamat.

Mai napig etalonként tekintünk az amerikai kraft őshazára, elindultunk azon az ösvényen itthon, amelyet ők már negyven éve elkezdtek kitaposni. Miből merítkezik a sörös lelkek mélyén ez az örökmozgó? Mi az előzménye annak, hogy ez a mozgalom a csúcsra törhetett? Mi történt a kraft ’ősrobbanás’ előtt?

Bár kicsit megkésettnek tartják a törvénymódosítást, de az ágazati szereplők örülnek annak a törvényhozási javaslatnak, amely reményeik szerint is valamennyire segíthet a hazai kisüzemi sörágazatnak. A nagy kérdés azonban az: valójában kinek akar segíteni az állam? Az újítóknak vagy a kormányközeli sörfőzdéknek?

Forrás: hvg.hu

Winkler Robihoz is eljutott a mandarinos Pale Ale-ünk, a The Most Beautiful Tangerine. Nézzétek meg, hogy ízlett neki! 

Legújabb sörünk, a World of Hops Series legújabb tagja a The Most Beautiful Tangerine (mandarinos pale ale) debütál a héten.

Az elmúlt héten sajtómeghívót kaptam, ahol a főszereplők Szami, a Hop Top alapítója és Frei Tamás, médiaszemélyiség és a Cafe Frei-kávézók egyik kitalálója és tulajdonosa voltak.

Éjszakánként a konyhában, lavórban és konzervből kísérletezett első söreivel, miután egy nemzetközi vállalatból kilépve adott magának pár hónapot, hogy kitalálja, mihez kezd az életben. Negyvenes fejjel, vezetői múlttal...

Jövőre 5 százalékra csökken több éttermi szolgáltatás áfája, a sörgyártók pedig arra kérik a nemzetgazdasági minisztert, hogy terjessze ki a kedvezményt a csapolt sörre. A kisüzemi főzdék krémjét tömörítő Kraft Sör Egyesület csatlakozásával példátlan összefogás jellemzi a szakmát.

A díjnyertes sörfőző, a HopTop Brewery tulajdonosa nemrégiben ellátogatott a Debrecziner Gourmet Fesztiválra, hogy a Kraft sörforradalomról tartson előadást a debrecenieknek, stábunkat pedig beavatta a több ezer éves nedű elkészítésének szinte minden titkába.

Bitterrel az elmúlt években többen is próbálkoztak, de amennyire emlékszem, senkinek sem sikerült igazán jól kivitelezett, tradicionális angol bittert készítenie. A HopTop Brewery most megcsinálta:

Szép, szinte tankönyvi példája a jól kivitelezett hidegkomlózásnak hiszen erőteljesen illatos, ugyanakkor nem esik túlzásba, és testben sem marad vékonyka...Egyszerűen remek!

... belenyúltunk a tutiba. Ez tényleg dzsúszi. Mangó, kajszi, baracklekvár, trópusi-gyümölcs, gyümölcsösjégkrém. Frissít, üdít. Nem csak gyerekeknek. Nekem eddig ez a fesztivál söre, ötös.

... elég sokat elárulnak a söröd ízéről már a kiciccentés előtt, csak meg kell tanulni olvasni a kódokat! A rejtélyek feloldását Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery tulajdonosa árulta el...

A kőbányai regionális híradó részletesen beszámolt a dublini sörversenyen elért óriási magyar sikerről és átalában a magyar kézműves sörök nemzetközi sikereiről.

 

...végre egy ember..., aki megszabadult a napisajtó egyre undokabb világából, és valami értelmes dologra adta a fejét. Valami olyasmire, ami állandó vigyorgásra készteti.

Az év legjobb sörfőzdéje versenyben - ... nem kis részben a European Beer Star versenyen elért nemzetközi elismerésért - a Hop Top Sörfőzdét hoztuk ki győztesen

 

Europe’s largest and one of the world-known beer competition! This year from the four corners of the Earth – 44 countries, namely 2103 beers were in the competition

 

Bronzérmes lett a budapesti HopTop Brewery Midnight Express nevű söre a European Beer Star nemzetközi sörverseny Dry Stout kategóriájában, ezzel magyar sör először szerzett díjat Európa legnagyobb sörversenyén.

 

Ezen a versenyen (többekkel ellentétben) kategóriánként egyetlen arany, ezüst és bronzérmet ítélnek meg. Amennyiben nincs olyan sör, amely elérné az elvárt szintet, akkor az adott érem nem kerül kiosztásra!

 

Az Ali Rawech Szami vezette sörfőzde a szakmai alázat, a prémium minőség és az emberi-üzleti etika jegyében működik. Az a filozófiája, hogy közös összefogással bármit el lehet érni, és ha a KRAFT mozgalom a már itt lévő sörfőzdékkel kézen fogva beindul, akkor hatalmas lehetőségei lesznek Magyarországnak...

 

A HopTop név csúcs komlót jelent, ehhez mérten tette is le a névjegyét: A HopTop Brewery a Főzdepark formáció egyik oszlopos tagjává vált, sörei elképesztő magabiztossággal, minőségben készülnek. A kiváló sör pedig eredeti dizájnnal jelent meg az induláskor a nagyközönség előtt.

 

"Amire viszont nagyon is jól emlékszem az a HopTop Brewery.... A barátommal, aki csak annyit mondott velősen: na, ez sör, bazmeg! Aztán végig zongoráztuk a repertoárt és egyiken sem találtunk fogást. A palackos söreik címkéinek dizájnja figyelemfelkeltő, nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt, mégis nagy erő van benne. Nincs "túlgondolva", elegáns, szép munka."

Nem egymást gyengítik, hanem egymást támogatják: a MONYO Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogott. A Főzdepark Magyarországon egyedülálló módon egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása. Ezt érdemes megünnepelni!

 

A Monyo Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogásával idén megalakult a Főzdepark, ami Magyarországon egyedülálló módon egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása, áll a főzdék közleményében.