20 000 Ft feletti vásárlásnál a kiszállítás ingyenes Magyarország területén! Nézd meg csomagajánlatainkat is!

VÍZ + MALÁTA + KOMLÓ + SÖRÉLESZTŐ

IRÁNY A SÖRFŐZDE!

Blog

A Nő, a Sör és a Revolver
sörtörténeti vígjáték 3 felvonásban

Május 30-án alámerülünk az élesztők és komlók világába egy lehengerlő és izgalmas színházi előadással egybekötött sörkóstolón és sörgyárlátogatáson a Hoptop sörszínházában.

A Hoptop új sörgyárának kóstolótermében kell életre az ország első sörszínháza, ahol a kraftsörök egyre testesebbek az est folyamán és egyre sűrűbbé válik tőlük a hely atmoszférája.

Színészeink és zenészünk felültetnek minket a vígjáték és a krimi hullámvasútjára, és részeseivé válunk egy Noirenyomozásnak, hogy igazságot szolgáltassunk a , a Femme Fatale ügyében.


JEGYVÁSÁRLÁS: https://hoptop.hu/Sorszinhazjegy-2024-05-30#

Időpont: 2024. 05. 30., 19:00. (Várható befejezés 22:00)

Helyszín: 1106 Budapest, Maglódi út 12. Hoptop sörfőzde (taproom).

Új év új sörfesztiválok, nézzük meg hát mi vár a sörök kedvelőire európa szerte 2024-ben! Számthatsz-e a hoptop-ra? (A válasz igen)

Egyedülálló lehetőség nyílik egy teljesen felszerelt sörfőzde megvásárlására Budapesten. A HopTop Sörfőzde 2015 óta a magyar kézműves sörpiac meghatározó szereplője, számos nemzetközi díjjal büszkélkedhet. 2023-ban növelte kapacitását egy teljesen új üzem megépítésével és az előző főzdéjét kompletten eladásra kínálja.

Új koncertsorozat indul!!! Rock'n'Roll a Sörgyárban!!

Első állomás: 2023 November 24 - Péntek, 20:00-tól.
Fergeteges Rock'n'roll-Rockabilly bulinak ígérkezik!!!

Fellépnek:
????CandyMen Duo
???? Pedrofon
???? Tom White Őrült Cirkusza
Gyertek és táncoljátok szét a cipőtöket! 
A Helyszín az új HopTop Sörgyár hatalmas férőhelyes táncterme:
1108 Budapest, Maglódi út 12.

Kapunyitás: 19:00
Koncertkezdés: 20:00
Élőzene vége: 0:00

A belépő ára: 3000 Ft.

A parkolás a hely előtti hatalmas parkolóban: Ingyenes!!!

Az ételeket a billog streetfood csapata biztosítja! "billog, ha éhes vagy!"

Várunk Titeket Szeretettel és helyben készült Hoptop kraftsörökkel!

Nagyon izgalmas és különleges projektbe kezdtünk, amikor a mesterséges intelligencia tanácsai alapján próbáltunk elkészíteni egy west coast ipa típusú kraftsört. A recept megalkotásában közös erővel vettünk részt, majd megkértük, hogy egy fantasztikus fantázianevet adjon a sörnek, ami a KIWI COAST IPA lett. Ez a név tökéletesen kifejezi az új-zélandi komlóval készült sör jellegzetes ízvilágát.

 

2023.03.18.

A második után nem is várunk sokat még márciusban megtartjuk a harmadik garázsvásárunkat. 

KÉSZLETKISÖPRŐ GARÁZSVÁSÁR!!

 

Helyszín és időpont:

Főzdepark, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

Március 18. 12:00 -16:00 között  (szombat)

Belépés INGYENES!

2023.03.03.

Megtartjuk a második garázsvásárunkat!

KÉSZLETKISÖPRŐ GARÁZSVÁSÁR!!

 

Helyszín és időpont:

Főzdepark, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

Március 14:00 -18:00 között  (péntek)

Belépés INGYENES!

 

Egy kicsit mesélnénk az új szériánkról, hogy megkönnyítsük a választást. A Barrel Pig szériánk a fahordók adta különleges ízekről szól, így mindegyik tételnél a fahordó típusa az, ami igazán dominál. Imperial Milk Stoutokat és Multigrain Barley Wine-okat helyeztünk különböző ideig fahordóba, és amikor jónak ítéltük, akkor szereltük ki őket, így most 4 sörre esett a választás. 

Ilyen még nem volt a Főzdepark történetében, megtartjuk az első garázsvásárt!

KÉSZLETKISÖPRŐ GARÁZSVÁSÁR!!

 

Helyszín és időpont:

Főzdepark, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

Október 15:00 -18:00 között  (szombat)

Belépés INGYENES!

 

 

Elíndítottuk viszonteladó partnereink részére a #KEGONLY szériánkat. A havonta megjelenő igazán különleges söreink csak 30l-es keg-ben elérhetőek viszonteladó partnereik számára. 

Hamarosan érkezünk a 2022-es hírekkel és fixált főzdenévsorral, egyelőre csak ízlelgetjük a gondolatot, hogy a BPBW Budapest Beer Week kóstolónapjait idén végre úgy néz ki, hogy meg tudjuk tartani.
A BPBW Budapest Beer Week 2022. szeptember 5 és 11. között kerül majd megrendezésre. Minden 2020-ra megváltott jegyünk automatikusan érvényessé válik 2022-re.
Hálásak vagyunk, hogy úgy döntöttetek, hogy bent hagyjátok ezeket mindenesetre. Amennyiben kérdésed lenne akár a KRAFT, akár a BPBW fesztivállal kapcsolatban, vagy bármilyen gondolatot megosztanál velünk, keress minket bátran. Ezek mindannyiunk számára nehéz idők továbbra is, szóval vigyázzatok magatokra, maradjatok azért pozitívak és #nevergofullcraft!
Pontosan 6 évvel ezelőtt mutattuk be az első söreinket.
Azóta sok minden történt, és hogy megünnepeljük ezt a 6 évet, a szülinapunkra invitálunk benneteket! Gyertek és bulizzatok velünk a Főzdeparkban, a HopTop előtti berendezett kis területen, ahol mindenféle jósággal készülünk felnőtteknek, gyerekeknek, kutyának és minden egyéb családtagnak.
IDŐPONT: 2022.08.27 - 17:00
CÍM: 1106 Budapest, Maglódi út 47.
A BELÉPÉS INGYENES!

Várunk a HopTop partnerei közé,
csapolj TE is KRAFTOT!

 

Hogyan tudsz a partnerünk lenni?

 • Írj egy emailt a megrendeles@hoptop.hu email címre
 • Kollégánk felveszi veled a kapcsolatot, ez alapján le tudod adni a megrendelésedet
 • Miután a megrendelésedet feldolgoztuk, másnap küldjük is partnereinkkel a megrendelésedet
 • A megrendelés feldolgozását követő munkanapon küldjük el partnereinkkel a megrendelésedet CAN/ÜVEG (0,33L) vagy HORDÓS(30L, 20L) kiszerelésben

 

 

Sörkóstolással egybekötött üzemlátogatás részletei:

Ha szeretnétek egy autentikus mikrosörfőzde látogatáson részt venni, belelátni az életébe egy ilyen kisüzemnek és megkóstolni a helyben készült díjnyertes kraft söröket, akkor ez a program Nektek szól!

A főzde üzeme a több mint 100 éves múltra visszatekintő, egykori kőbányai Fővárosi Sörfőzde területén működik, így a teljesen gyári környezetbe egy kis történelmi érzés is vegyül.

Hoptop sörök már a BILLOG FOOD TRUCKBAN is elérhetőek Kőbányán a Maglódi út 12/a előtt.

NYITOTT FŐZDÉK NAPJA 2022

HELYSZÍN: 1106 Budapest, Maglódi út 47.

IDŐPONT: 2022.05.21 12:00 – 20:00

 

Arra gondoltunk, hogy az új savanyú söreink mennyire menőn néznének ki SLIM CAN-ben, így bele is pakoltuk őket.

Idén először csatlakozunk a Nyitott Főzdék Napjához. Itt az alkalom, hogy október 2-án körbenézz nálunk a Maglódi úton.

Eljött ez a nap is, 5 évesek lettünk...

ÚJ SÖR - MANGOMAN - GLUTÉNMENTES PALE ALE 5,5%

Elkészítettük az első GLUTÉNMENTES sörünket!!!


Kedvezni akartunk a gluténérzékenyeknek, így elkészítettük az első gluténmentes sörünket.

Gimis barátságnak indult, közel 25 éve tart. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy a közös elfoglaltságok közé felvesszük a házi sörfőzést is, ami az utóbbi években elért versenyeredményeket (1 ????Grand Champion cím, 3 ????arany, 1 ????ezüst, 2 ????bronz) figyelembe véve kiváló döntésnek bizonyult.

 

Módosították a kereskedelmi törvényt

Jogszabály változás, módosították a kereskedelmi törvényt:

  Forradalom söpört végig Európán, amely országunkat sem kímélte. Ez a jelképes harc is nagy gondolkodók ötletein alapul, de ez a jelenség valami egészen más. Ez a harc nem hozott magával pusztítást, ez a harc leginkább a kreativitás határait feszegető gyönyör. A kraft sörforradalom pezseg, napról napra különlegességekkel kápráztat el minket, mindig tud újat mutatni. Ahogy a történelem ismétli önmagát, a kraft is egy önmagát megújító folyamat.

  Mai napig etalonként tekintünk az amerikai kraft őshazára, elindultunk azon az ösvényen itthon, amelyet ők már negyven éve elkezdtek kitaposni. Miből merítkezik a sörös lelkek mélyén ez az örökmozgó? Mi az előzménye annak, hogy ez a mozgalom a csúcsra törhetett? Mi történt a kraft ’ősrobbanás’ előtt?

  Bár kicsit megkésettnek tartják a törvénymódosítást, de az ágazati szereplők örülnek annak a törvényhozási javaslatnak, amely reményeik szerint is valamennyire segíthet a hazai kisüzemi sörágazatnak. A nagy kérdés azonban az: valójában kinek akar segíteni az állam? Az újítóknak vagy a kormányközeli sörfőzdéknek?

  Forrás: hvg.hu

  Winkler Robihoz is eljutott a mandarinos Pale Ale-ünk, a The Most Beautiful Tangerine. Nézzétek meg, hogy ízlett neki! 

  Legújabb sörünk, a World of Hops Series legújabb tagja a The Most Beautiful Tangerine (mandarinos pale ale) debütál a héten.

  Az elmúlt héten sajtómeghívót kaptam, ahol a főszereplők Szami, a Hop Top alapítója és Frei Tamás, médiaszemélyiség és a Cafe Frei-kávézók egyik kitalálója és tulajdonosa voltak.

  Éjszakánként a konyhában, lavórban és konzervből kísérletezett első söreivel, miután egy nemzetközi vállalatból kilépve adott magának pár hónapot, hogy kitalálja, mihez kezd az életben. Negyvenes fejjel, vezetői múlttal...

  Jövőre 5 százalékra csökken több éttermi szolgáltatás áfája, a sörgyártók pedig arra kérik a nemzetgazdasági minisztert, hogy terjessze ki a kedvezményt a csapolt sörre. A kisüzemi főzdék krémjét tömörítő Kraft Sör Egyesület csatlakozásával példátlan összefogás jellemzi a szakmát.

  A díjnyertes sörfőző, a HopTop Brewery tulajdonosa nemrégiben ellátogatott a Debrecziner Gourmet Fesztiválra, hogy a Kraft sörforradalomról tartson előadást a debrecenieknek, stábunkat pedig beavatta a több ezer éves nedű elkészítésének szinte minden titkába.

  Bitterrel az elmúlt években többen is próbálkoztak, de amennyire emlékszem, senkinek sem sikerült igazán jól kivitelezett, tradicionális angol bittert készítenie. A HopTop Brewery most megcsinálta:

  Szép, szinte tankönyvi példája a jól kivitelezett hidegkomlózásnak hiszen erőteljesen illatos, ugyanakkor nem esik túlzásba, és testben sem marad vékonyka...Egyszerűen remek!

  ... belenyúltunk a tutiba. Ez tényleg dzsúszi. Mangó, kajszi, baracklekvár, trópusi-gyümölcs, gyümölcsösjégkrém. Frissít, üdít. Nem csak gyerekeknek. Nekem eddig ez a fesztivál söre, ötös.

  ... elég sokat elárulnak a söröd ízéről már a kiciccentés előtt, csak meg kell tanulni olvasni a kódokat! A rejtélyek feloldását Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery tulajdonosa árulta el...

  A kőbányai regionális híradó részletesen beszámolt a dublini sörversenyen elért óriási magyar sikerről és átalában a magyar kézműves sörök nemzetközi sikereiről.

   

  ...végre egy ember..., aki megszabadult a napisajtó egyre undokabb világából, és valami értelmes dologra adta a fejét. Valami olyasmire, ami állandó vigyorgásra készteti.

  Az év legjobb sörfőzdéje versenyben - ... nem kis részben a European Beer Star versenyen elért nemzetközi elismerésért - a Hop Top Sörfőzdét hoztuk ki győztesen

   

  Europe’s largest and one of the world-known beer competition! This year from the four corners of the Earth – 44 countries, namely 2103 beers were in the competition

   

  Bronzérmes lett a budapesti HopTop Brewery Midnight Express nevű söre a European Beer Star nemzetközi sörverseny Dry Stout kategóriájában, ezzel magyar sör először szerzett díjat Európa legnagyobb sörversenyén.

   

  Ezen a versenyen (többekkel ellentétben) kategóriánként egyetlen arany, ezüst és bronzérmet ítélnek meg. Amennyiben nincs olyan sör, amely elérné az elvárt szintet, akkor az adott érem nem kerül kiosztásra!

   

  Az Ali Rawech Szami vezette sörfőzde a szakmai alázat, a prémium minőség és az emberi-üzleti etika jegyében működik. Az a filozófiája, hogy közös összefogással bármit el lehet érni, és ha a KRAFT mozgalom a már itt lévő sörfőzdékkel kézen fogva beindul, akkor hatalmas lehetőségei lesznek Magyarországnak...

   

  A HopTop név csúcs komlót jelent, ehhez mérten tette is le a névjegyét: A HopTop Brewery a Főzdepark formáció egyik oszlopos tagjává vált, sörei elképesztő magabiztossággal, minőségben készülnek. A kiváló sör pedig eredeti dizájnnal jelent meg az induláskor a nagyközönség előtt.

   

  "Amire viszont nagyon is jól emlékszem az a HopTop Brewery.... A barátommal, aki csak annyit mondott velősen: na, ez sör, bazmeg! Aztán végig zongoráztuk a repertoárt és egyiken sem találtunk fogást. A palackos söreik címkéinek dizájnja figyelemfelkeltő, nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt, mégis nagy erő van benne. Nincs "túlgondolva", elegáns, szép munka."

  Nem egymást gyengítik, hanem egymást támogatják: a MONYO Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogott. A Főzdepark Magyarországon egyedülálló módon egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása. Ezt érdemes megünnepelni!

   

  A Monyo Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogásával idén megalakult a Főzdepark, ami Magyarországon egyedülálló módon egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása, áll a főzdék közleményében.