20 000 Ft feletti vásárlásnál a kiszállítás ingyenes Magyarország területén! Nézd meg csomagajánlatainkat is!

VÍZ + MALÁTA + KOMLÓ + SÖRÉLESZTŐ

IRÁNY A SÖRFŐZDE!

Blog

Az új Főzdepark és a “KRAFT sör”

2016.08.22 16:33
Az új Főzdepark és a “KRAFT sör”

Az Ali Rawech Szami vezette sörfőzde a szakmai alázat, a prémium minőség és az emberi-üzleti etika jegyében működik. Az a filozófiája, hogy közös összefogással bármit el lehet érni, és ha a KRAFT mozgalom a már itt lévő sörfőzdékkel kézen fogva beindul, akkor hatalmas lehetőségei lesznek Magyarországnak...

 

Múlt hétvégén rendezték meg az első KRAFT Sörfesztivált, amely a hazai sörfőzdék új központjában, az egykori Királyi Sörfőzde területén zajlott. A "kézműves" szót a szervezők szándékosan száműzték a repertoárból, hiszen szükségesnek érzik, hogy létrejöjjön egy új kategória, ami biztosítja a fogyasztót arról, hogy a pénzéért a legjobb minőséget kapja. A mozgalom megszervezését a területen egymás mellett működő négy sörfőzde kezdeményezte, de remélhetőleg a jövőben még sokan csatlakoznak. A fesztivál során a főzdéket is lehetőségünk volt meglátogatni.

HopTop Brewery

Az Ali Rawech Szami vezette sörfőzde a szakmai alázat, a prémium minőség és az emberi-üzleti etika jegyében működik. Az a filozófiája, hogy közös összefogással bármit el lehet érni, és ha a KRAFT mozgalom a már itt lévő sörfőzdékkel kézen fogva beindul, akkor hatalmas lehetőségei lesznek Magyarországnak, hogy felkerüljön a világ sörtérképére.

Ők voltak egyébként a Főzdepark területén a másodikok, és azóta is rengeteg ötletük van, hogy hogyan lehetne ezt a mozgalmat még sikeresebbé tenni. Az üzemben 2500 és 1000 literes tartályokat láttunk, amely egy hűthető és programozható rendszernek a részei. Ami különlegesség itt, az a komlóadagoló, ez akkor hasznos, ha folyamatosan komlóznak egy sört, és a gép segítségének köszönhetően nem habzik ki.