Ingyenes szállítás 20.000 forint felett!

Rólunk

Ismerd meg a múltunk, jelenünk és a jövőnk, hogy bepillantást nyerj a HopTop Sörfőző Zrt. egyedülálló, sikertörténettel teli életébe.

 

Képzelj el egy csapatot, tele szenvedéllyel és kreativitással, akik egyetlen célt tűztek ki maguk elé: olyan kézműves söröket alkotni, melyek felborítják az ízek sztenderdjét, és új dimenziókat nyitnak a sörfogyasztás élményében, miközben azon is dolgoznak, hogy a tradicionális európai sörgyártás kultúráját megőrizzék.

A HopTop alapítója, Ali Rawech Szami, egy olyan ember, aki megjárta a nagyvállalati dzsungel ösvényeit, majd a sörfőzés mesterévé vált, melyben a szenvedélyét és a kreativitását is ki tudja bontakoztatni. Szami úgy kezdte, mint a legtöbb kézműves sörfőző: otthon, a családi konyha szűkös terében vágott bele a kísérletezésbe. Családja némi aggodalommal, de sok türelemmel kísérte végig, amíg az első, valódi, finom sör megszületik. Olyan, aminek az első kortyjai után elégedetten sóhajt fel az ember.

A hobbiból rövid időn belül komoly főzdét hozott létre. A növekedéshez szükség volt egy csapatra és lelkes támogatókra. 2022-től kibővült a tulajdonosi kör, az új menedzsment és tulajdonosok segítségével a garázsfőzdéből elindult a főzde egy modern és szinte már a nagyüzemi jelleghez hasonló szervezettségű és kapacitású sörgyár.

2023 júniusában megalapítottuk a HopTop Sörfőző Zrt-t. Az új cég rendkívül tőkeerőssé, ezáltal stabillá vált.

2024-ben egy hatalmas mérföldkőhöz érkeztünk: megépült az új főzdénk, mellyel jelentősen növelni tudjuk az előállítható kézműves sör kapacitásunkat. A korábbi 180 000 liter/év főzőkapcitásunkat egymillió liter felé tudtuk növelni. Az épületünk megújuló erőforrásokkal üzemel (napelemekkel és hőszivattyúval), a gépparkunk pedig az elérhető legmodernebb technológiákból áll. És úgy léptük meg ezt a szintet, hogy megtartottuk Szamimikrovállalkozásának az előnyeit, ugyanakkor nagyvállalati szintű szervezettséggel tudunk működni.

Díjnyertes söreinket egyre többen választják, főzdénkbe és taproomjaink valamelyikébe szívesen visszatérnek az igényes sörfogyasztók, sőt, 2023-ban eljutottunk oda, hogy megrendezzük új telephelyünkön az első Hoptoberfest-et, melyre több ezer vendég látogatott el.

A folyamatos kísérletezés, fejlődni akarás és az innoválás olyan közösséggé tesz minket, akihez egyre többen tartozni szeretnének, ugyanakkor küldetésünk, hogy megmentsük a klasszikus európai sörök receptúráit is. Éppen ezért nem csak újhullámos italokat készítünk, hanem tradicionálisakat is, mint amilyen a Lager, Pilsner, Helles, Bécsi ászok.

 


Mára már büszkén elmondhatjuk magunkról, hogy „nagy kisüzemű” sörfőzde lettünk. Ez azt jelenti, hogy képesek vagyunk a nagyüzemi sörök árszintjét közelíteni, úgy, hogy megmaradtak a kraftos, lendületes sörök. Nagy mennyiségben képesek vagyunk állandó, fix minőségben gyártani.


 

De mi teszi oly különlegessé a HopTop söröket?

A tudás és a technológia.

Söreinkben minden értékes, élő anyag megmarad, megőrizve az ízek intenzitását és az élvezeti értéket. És bár ez a folyamat rövidebb eltarthatóságot eredményez, a HopTop kiemelkedő gondossága és higiéniája biztosítja, hogy söreink akár 1-1,5 évig is frissek maradjanak.

A receptúrák összeállításánál elsősorban a minőségre és a nagy mennyiségű, magas szárazanyag tartalomratörekszünk.Elsődleges célunk a minőség, és nem az olcsó ár elérése, bár az új fejlesztésekkel a felső kategóriához képest is alacsonyabb áron tudunk söröket előállítani.

Amiért sokan választanak minket, az a kiemelkedő ár/érték arány.

 

 

Sörfőzdénknek 68.000L érlelőkapacitása van, azaz ennyi fér el egyszerre a tartályokba. Van 4000, 6000 és 8000 literes tárolótartályunk is.Éven szinten hozzávetőlegesen 1.1 millió liter italt tudunk legyártani magas minőségben.

A fejlettséget az is mutatja, hogy Siemens vezérléssel akár távolról, egy tabletről is üzemeltethető a gyártás, ami teljesen automatizált.

6 üstből álló főzőházunk van.

Külön büszkeségünk a 2023-ban beüzemelt szeparátorunk, amivel képesek vagyunk egészen "tükrös", letisztult láger söröket is készíteni, ezzeljelentősen csökkentve az ülepítés idejét és növelve a gyártás sebességét, minőségveszteség nélkül. Ez a technológia a szűréssel ellentétben nem távolít el semmilyen értéket és ízt, viszont lényegesen felgyorsítja a sör előállítási idejét.

Van egy titkos berendezésünk, ami saját fejlesztés. Ez egy duplarétegű, fagyasztásos tartály. Fagyálló folyadékot használva tudunk fagyasztásos eljárást alkalmazni, amivel képesek vagyunk Eisbock típusú söröket is létrehozni.

Kedves sörkóstoló, készítsd a korsód, mert olyan utazásra invitálunk, amelyet nemhogy elfelejteni nem fogsz soha, de minél többször szeretnéd megtapasztalni! Várunk taproomjaink egyikében, látogass el a sörgyárba egy túrára, vagy rendelj webshopunkból közvetlenül.

Népszerű söreinket megtalálod a nagyobb üzletláncokban is (pl. Lidl, Spar, Metro, Auchan, Manna ABC, stb.), belvárosi éttermekben, sörözőkben is, a teljes kínálatunkat pedig a webshopunkban leled.

 

 

European Beer Star sörverseny

Ez a verseny egyike a legnagyobb és legrangosabb megmérettetéseknek, melynek a díjkiosztóját minden évben a legnagyobb söripari kiállításon, a BrauBeviale-n tartanak Nürnbergben. Nagy nemzetközi elismerést hoz ez a verseny a győzteseknek, köszönhetően a nagyon neves zsűrinek és a nagyon nagy számú nevezőnek. Több, mint 100 bíró, legalább 30 országból, akik közül mindenki sörfőző mester, sör sommelier vagy ismert sörnagykövet. Vakteszten értékelik a söröket szín, illat, íz, aroma, profil és összbenyomás alapján.

Az egyik évben sikerült bronz érmet szereznünk, és úgy tudjuk, hogy az első magyar főzde vagyunk, akik kiérdemelték ezt az óriási elismerést.

További megmérettetések, ahol nyertünk:

Dublin Craft Beer Cup

  • 3 bronz érem
  • 1 ezüst érem

Lexington, USA, CommonwealthCup

  • Arany érem

Ratebeer

  • Az év új sörfőzdéje

Central European Beer Award

  • 1 champion érem
  • 2 arany érem
  • 1 ezüst érem
  • 2 bronz érem

Nemzetközi Sörverseny, Magyarország

  • 1 arany, 1 ezüst, 1 bronzérem