20 000 Ft feletti vásárlásnál a kiszállítás ingyenes Magyarország területén! Nézd meg csomagajánlatainkat is!

VÍZ + MALÁTA + KOMLÓ + SÖRÉLESZTŐ

IRÁNY A SÖRFŐZDE!

Blog

Sörfesztiválok 2024-ben

D
D
2024.04.02 16:23
Sörfesztiválok 2024-ben

Új év új sörfesztiválok, nézzük meg hát mi vár a sörök kedvelőire európa szerte 2024-ben! Számthatsz-e a hoptop-ra? (A válasz igen)

Április 12. ­ Prágai Sörfesztivál

A fesztivál Prága szívében, gyönyörű parkok és történelmi helyszínek közelében kerül megrendezésre, ami által a vendégek felfedezhetik a város gazdag örökségét, miközben élvezik a finomabbnál-finomabb söröket. A rendezvény általában több napig is eltart, és számos sörfőzde vesz részt, beleértve a hagyományos cseh sörfőzdéket és a modern kézműves sörkészítőket, akik különféle stílusokat és ízeket kínálnak.

A fesztivál kimagasló jellemzője a sokszínűség és a minőség. A látogatók kóstolhatnak világos és sötét, gyümölcsös és fűszeres, valamint hagyományos és avantgárd söröket, ezek mindegyike tükrözi a sörfőzők szenvedélyét és kreativitását. A sörkínálat mellett a fesztivál számos kísérőprogramot rendez, beleértve az élő zenét, workshopokat, valamint különféle előadásokat a sörkészítés művészetéről, így a résztvevők tanulhatnak is a sörről.

Május 4. ­ Toer de Gauze, Belgium

Az első Toer de Geuze-t 1997. október 19-én rendezték meg. Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans és Timmermans megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. Ha azon gondolkodnál, hogy hol vannak ilyen furcsa nevek, a válasz Belgium. Azóta a Payottenland és a Senne-völgy nyílt sörfőzdék napja kétévente megrendezett eseménnyé vált, és az idei az egyik szerencsés év.

A résztvevő sörfőzdékbe, turmixgépekbe és a De Lambiek látogatóközpontba a belépés INGYENES. Egy sörfőzde vagy turmixüzem meglátogatásához nem kell foglalni. Viszont ennek a cikknek az írásakor az első napra már minden buszjegy elkelt.

Május 20. ­ Budapest Beer Week

Ha már ezek a nemes öreg városok ünneplik sörfőzőiket és az elért eredményeiket, a helyi sörfőzők úgy gondolták 2017-ben, hogy Budapest sem maradhat hátra. Ebben a Hoptop is besegít saját söreivel.

Főeseményként a kostolónapok állnak, ahol az előre megváltott jegyek ellenében órákon keresztül, logózott és jelölt fesztiválpoharakban egy deciliteres kóstolóadagokból lehet “korlátlan” mennyiséget fogyasztani. Személyesen a sörfőzők által csapolva, hogy a főzetüket a saját arcukkal vállalják fel.

Június 24. ­ Belgrádi sörfesztivál

A Belgrádi Sörfesztivál vagy, ahogy a helyiek és látogatók egyaránt szeretik nevezni, a "Beer Fest", Szerbia fővárosának egyik legnépszerűbb eseménye, amely június 24-én kerül megrendezésre. Az összejövetel nem csak a sörimádók paradicsoma, hanem egy olyan kulturális és zenei fesztivál is, ahol a helyi és nemzetközi zenei előadók egyaránt színpadra lépnek, ezzel is egyedülálló atmoszférát teremtve. A fesztivál 2003-ban vette kezdetét, és azóta minden évben több százezer látogatót vonz Belgrád szívébe.

Szeptember 12 ­ Kraft Sörfesztivál

Ezen a fesztiválon pedig a 30 hazai és régiós külföldi sörfőzde sörein túl még sok sok sörszaküzlet legjobb tételeivel próbáljál majd lenyűgözni a látogatókat. A Hoptop söreivel együtt 300 sörkülönlegességet lehet kóstolni majd a Dürer Kertben, csak bírja az ember lábbal. Talán jobba ha le is ül.

Sok sört külön erre az alkalomra készítettek, vagy legalábbis itt akarják először bemutatni, szóval elébe kerülhetsz az ízdivatnak. A fesztiválra a belépés maga ingyenes. Aki viszont sörözni szeretne, szüksége lesz fesztiválpohárra, és vásárolt zsetonokra.

Szeptember 29. ­ Stockholmi Sör és Whiskey Fesztivál

A fesztivál 1992-óta várja látogatóit minden évben. Skandinávia egyik legnagyobb kereskedelmi és fogyasztói kiállítása, amely minőségi platformként szolgál a már piacon lévő amerikai sör népszerűsítésére a svéd piac iránt érdeklődő amerikai sörfőzdék mellett.

Idén két csarnokban tartják Tegelhuseti I. és a Bilfabriken II. csarnokában. Sörrel, whiskyvel, almaborral, mézsörrel, ginnel, rummal, calvadosszal és más párlatokkal. Természetesen bort, pezsgőt is találsz majd a kínálatban.

Október 27. ­ Hoptoberfest

Megvádolhatsz minket nepotizmussal, és teljesen igazad is lesz! A Hoptoberfest a Hoptop saját kraft sörfesztiválja, 30 fajta sörtípussal, három napon keresztül. Bölényburgerrel, élő zenével, ajándékpoharak és korsók. Tartsd nyitva a naptárad!