20 000 Ft feletti vásárlásnál a kiszállítás ingyenes Magyarország területén! Nézd meg csomagajánlatainkat is!

VÍZ + MALÁTA + KOMLÓ + SÖRÉLESZTŐ

IRÁNY A SÖRFŐZDE!

Díjaink

European Beer Star sörverseny

A világ egyik legnagyobb és legrangosabb versenye melynek díjátadó ünnepségét mindig Európa legnagyobb söripari kiállítása, a BrauBeviale alkalmával rendezik meg Nürnberg-ben. Elismertségét többek között szakértő és szigorú bíráinak, illetve rekordszámú nevezéseinek köszönheti. A minimum 30 országból érkező bírák között sörfőző mesterek, ismert szakemberek és sör sommelier-k szerepelnek, számuk meghaladja a 100 főt (2016-ban 124 fő volt a szakmai zsűri létszáma). A szakértői kör vak kóstolással értékeli a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást. Ugyan neve elsősorban Európai versenyt feltételez (és ez még a kezdetekor így is volt), de hírneve miatt jelenleg az összes kontinensről érkeznek nevezések. 2016-ban például több mint 2100 nevezés érkezett a világ 44 országából, ezért ma már világversenyként tartják számon.

Ezen a versenyen (többekkel ellentétben) kategóriánként egyetlen arany, ezüst és bronzérmet ítélnek meg. Sőt, amennyiben nincs olyan sör, amely elérné a kategória elvárt szintjét, akkor az adott érem nem kerül kiosztásra. Bármilyen hihetetlen, erre már több példa is volt a verseny történetében. Ezen a versenyen nyert díjat a HopTop Brewery Midnight Express nevű stout típusú söre, amivel az első és egyelőre egyetlen magyar sör, amely ekkora elismerést kapott.

2016-ban a résztvevő országok az alábbiak voltak: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kambodzsa, Kanada, Kína, Kolumbia, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Grúzia, Németország, Nagy-Britannia, Görögország, Guatemala, Magyarország, Izland, Izrael, Olaszország, Japán, Lettország, Málta, Moldávia, Mianmar, Namíbia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, San Marino, Szlovákia, Dél-Korea, Svédország, Svájc, Spanyolország, Tajvan, Thaiföld, Ukrajna, USA

További információ: http://private-brauereien.de/ebs-en/


Commonwealt Cup

Az USA-ban rendezett verseny eredményhirdetését minden évben a Lexington-ban rendezett Craft Brews&Food Fesztiválon tartják Kentucky államban.

Ez egy minősítő verseny, ami azt jelenti, hogy minden nevezett sörre minden bíró ad egy bizonyos pontszámot, amelyet összesítenek a végén. Az így kapott összpontszámot pedig megfeleltetik egy kategóriarendszernek, ahol pontszám alapján kap az adott sör arany, ezüst, vagy bronz kategóriát / érmet.

Jellemzően az ilyen versenyeken több arany, ezüst és bronz díj kerül átadásra, de előre meg van határozva, hogy az összenevezettek hány %-a kaphat maximum díjat.

2017-ben 60 sörfőzde vett részt a versenyben, jellemzően az USA-ból, ami rekordnagyságú a rendezvény eddigi történetében. Ehhez nagyszámú bírói létszámra is szükséges, akik vakkóstolással értékelik a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást.

Ezen a versenyen nyert díjat a HopTop Brewery Uluru nevű búzasöre, ami ízvilágát tekintve kifejezetten egy amerikai típusú búzasör, valószínűleg ezért is nyerte el a bírák tetszését.

További információ: http://us.alltechbrewsandfood.com/-commonwealth-cup

 

Dublin Craft Beer Cup

Az Írországban rendezett verseny eredményhirdetését minden évben a Craft Beers&Food Kiállításon tartják Dublinban.

Ez egy minősítő verseny, ami azt jelenti, hogy minden nevezett sörre minden bíró ad egy bizonyos pontszámot, amelyet összesítenek a végén. Az így kapott összpontszámot pedig megfeleltetik egy kategóriarendszernek, ahol pontszám alapján kap az adott sör arany, ezüst, vagy bronz kategóriát / érmet.

Jellemzően az ilyen versenyeken több arany, ezüst és bronz díj kerül átadásra, de előre meg van határozva, hogy az összenevezettek hány %-a kaphat maximum díjat. 2017-ben a 7 kategóriában nevezett 370 sört közel 30 szakértő bírálta vakkóstolással, és ebből 16 sör érte el az arany díjat.

Ezen a versenyen nyert díjat a HopTop Brewery Uluru, Double Check, Midnight Express és Green Zone nevű söre.

További információ: http://eu.alltechbrewsandfood.com/-dublin-cup

Filozófiánk

"Minőségi berendezéssel, kitűnő alapanyagokból, keményen és kritikusan dolgozunk. Nem kötünk kompromisszumot, csak olyan söröket forgalmazunk, amit mi is szívesen fogyasztunk. Nem szégyelljük kikérni mások véleményét, és nem hagyjuk, hogy az üzleti célok az értékrendünket felülírják. Fontos számunkra az egészséges verseny, de hisszük, hogy a kooperációnál nincs sikeresebb üzleti modell."