Tradicionális német duplabak sör, selymes, sötétmalátás ízekkel, dekokciós eljárással készítve. Malátahangsúlyos, édeskés, kenyeres, visszafogott keserűséggel rendelkező barnasör (Doppelbock).
Dekokciós eljárás: A ledarált malátát egy nagy kádban langyos vízzel keverik, majd ennek az oldatnak az 1/3-át főzőüstbe teszik, lassan felforralják, hagyják forrni egy ideig, majd visszaengedik a kádba. Egészen addig folytatják ezt a műveletet, amíg a cefre hőmérséklete el nem éri a 62-75 C-ot. Mindezek után addig kevergetik a folyadékot, amíg a maradék keményítő is cukorrá alakul.
Felhasznált komló: Hallertau Mittelfrüh
ABV: 8.4%
IBU: 22%
B°: 20.5
Kiszerelés: 330 ml
Csekkold a sörünket Untappd-en is az alábbi ikonra kattintva!
