HopTop x Morebeer collab Pear Pressure – Körtés Sour Ale 5,2% - Egy frissítő, a melegebb hónapokhoz kiválóan passzoló körtés savanyú Sour Ale. A kettle sour módszerrel készült főzet egy búzapehellyel erősen megtámogatott malátagerincre építkezik. A több száz kg körte gazdag aromavilága kiválóan egyensúlyozza a savanyúságot.
Hallertau Blanc és Hallertau Hersbrücker komlókat használtunk, ami nagyban rásegít a gyümölcsös, fehérboros lecsengésre, a felhasznált saison élesztő gazdag fűszeressége pedig felteszi arra a bizonyos i-re a pontot.
Felhasznált komlók: Hallertau Blanc, Hallertau Hersbrücker
ABV: 5.2%
IBU: 31
B°: 10,2
HopTop Cruel Mintress – Imperial Stout 8,2%: Erős stout mentával és csokoládéval, hogy testessége ellenére frissítsen a téli estéken, amikor őfelsége hideg, fürkésző szempárja mered rád.
Felhasznált komlók: Challenger, Fuggles
ABV: 8.2%
IBU: 37
B°: 21
HopTop Beet Blood - Céklás Gose 5%: Különleges, zöldségalapú gose céklával, egy csipet rózsaborssal és tengeri sóval fűszerezve. A cékla édes, földes aromája a fűszerekkel keveredve igazán egyedivé teszi ezt az (íz)élményt.
Felhasznált komló: Hallertau Blanc
ABV: 5%
IBU: 8%
B°: 11
HopTop Hunting Saison - Saison 6,2%
Olaszrizling szőlővel (Font Borászat) készült sör, melynek erjesztéséhez saison élesztőt használtunk, hogy a boros jelleg jobban előjöjjön. Ennek eredményeként a sörös és a boros jegyek nagyon szép harmóniában jelennek meg.
Felhasznált komlók: Hallertau Blanc
ABV: 6.2%
IBU: 28
B°: 12
The Most Beautiful Tangerine 5,8%
Német komlós Pale Ale, Mandarinnal
5,8%, 13,8B (World of Hops Series tagja)
Az új-zélandi és ausztrál komlós sörünk után a sorozatunk elérkezett a német komlókhoz. Németországban kiváló komlók teremnek, de illatukban és aromájukban elmaradnak az amerikai, ausztrál, újzélandi újhullámos komlóktól.
Így ennek a sörnek a megalkotásakor törekedtünk arra, hogy a sör tükrözze a komlók ízvilágát, de még is egy különleges, nyári frissítő gyümölcsös pale ale legyen.
A felhasznált komlók: Mandarina Bavaria, Calista.
Feltúrbózva mandarinnal.
Citrusossága miatt inkább közel áll a APA sörökhöz, csak német komlóval készül.
Kevesebb keserűség, viszont sok komló és gyümölcs illat.
Infúziós eljárással készült.
HopTop Take a Shake Session IPA
A HopTop 4. születésnapi buliján debütált az egyik legújabb sörünk, a Take a shake. One Beer Szilárd barátunk már régóta rágta a fülünket valami elborult cuccal kapcsolatban, így eleget tettünk a kérésének és elkészítettük neki ezt a sört. A Take a shake egy epres-kókuszos milkshake session IPA. A sör 4%-os, így egy igazi egészestés ital lehet mindenki számára.
Az eper és a kókusz nagyszerű balanszban van a Sabro komlóval és a pont annyi laktózzal, amennyi kell, így valóban egy igazi amerikai piros csíkos szívószálas milkshake érzetét kelti.
Összetevők: víz, árpamaláta, komló, laktóz, epervelő, kókusz, sörélesztő
Felhasznált Komlók: Colombus, Sabro
ABV: 4%