HopTop - Baklava - Pastry Bock

ÚJ
HopTop - Baklava - Pastry Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop - Baklava - Pastry Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock
HopTop-Balkava-Pastry-Bock

Tradicionális dekokciós eljárással készült bock sör, amit a klasszikus baklava ízvilágával kombináltunk. A hozzáadott dió, pisztácia és méz adja meg az igazi desszertsör jellegét.

 

Kiszerelés: 330ml

Felhasznált komlók: Magnum Hallertau Blanc, Hallertau Mittelfrüh

Csekkold a sörünket Untappd-en is az alábbi ikonra kattintva!

 

További információkért görgess lejjebb.

 

960 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Mi jut eszedbe egy baklaváról?


Sok dió még több méz és egy kis pisztácia és egy bődületesen édes sütemény, na és ezt képzeld el egy sörben. Talán a Bock sörnek áll legjobban ez az íz az eljárásból adódóan. Szakítani akartunk azzal a hagyománnyal hogy, csak stoutot lehet főzni, ha egy édes sört akarsz inni így esett a választásunk a Bock típusra. Az eljárásból adódó pörköltesség hozzáad az ízvilághoz. Sejtettük, hogy ezzel a sörrel kiverjük a biztosítékot néhány „hagyományos sörivónál”, de szülinapunkra időzítve torta helyett kimondottan jó választás volt. Az édesszájúaknak, akik két baklavát is meg tudnak egyszerre enni azoknak is kedveskedtünk a 4,8%-os alkohol tartalommal, hogy ebből a sörből is tudjanak két pohárral minimum meginni. Nagy divat most a sör/étel párosítás így Szaminak az agymenése alapján akartunk valami igazán „hazait” alkotni!

 

Rendelj hozzá egy stílusos HopTop talpas poharat, hogy tökéletes legyen a feeling :)

Söröspoharak itt >>

 

 HopTop söröspohár

 

A BAKLAVÁRÓL

A baklava egy kiadós, édes süteményféle, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok, szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek.

 

TÖRTÉNETE

A baklava története nincs igazán dokumentálva, ennek ellenére a leginkább hiteles történet szerint a ma ismert baklava fajtáit a Topkapi Palota birodalmi konyháiban sütötték ki. Ismereteink szerint a szultán a ramadán 15 napján tálcányi baklavát kínált a janicsároknak, és azt az ünnepi felvonulást Baklava Alayı-nak nevezték el. (Wasti, 2005).

Vryonis (1971) a Deipnosophistae-ban említett ókori görög gastis, kopte, kopton szavakat azonosítja a baklavával, ami szerint ez a bizánciak kedvence. Perry (1994) ezzel ellentétesen azt állítja, hogy bár a gastris nevű étel tartalmaz diót és mézet, de nincs benne tészta, hanem szezámmag-keverékből áll, hasonlóan a halvához. Perry állítását, miszerint a baklava nem ógörög, hanem török eredetű, alátámasztja továbbá, hogy a rétegelt tésztát a közép-ázsiai török konyha használta. A közép-ázsiai rétegelt tészta és a szinte átlátszó vékonyságú tészta közötti hiányzó fejlődési lépést az azerbajdzsáni Bakı pakhlavası ételnél találjuk meg. Ez az édesség már rétegelt, de még nem nyújtott tésztából készült.

 

Forrás: wikipédia

Adatok
Státusz
ÚJ    
Tömeg
800 g/db
Webáruház készítés