20 000 Ft feletti vásárlásnál a kiszállítás ingyenes Magyarország területén! Nézd meg csomagajánlatainkat is!

VÍZ + MALÁTA + KOMLÓ + SÖRÉLESZTŐ

IRÁNY A SÖRFŐZDE!

BAKLAVA 4,8% - PASTRY BOCK
BAKLAVA 4,8% - PASTRY BOCK
960 Ft

BAKLAVA 4,8% - PASTRY BOCK

Tradicionális dekokciós eljárással készült bock sör, amit a klasszikus baklava ízvilágával kombináltunk. A hozzáadott dió, pisztácia és méz adja meg az igazi desszertsör jellegét.

 

Kiszerelés: 330ml

Felhasznált komlók: Magnum Hallertau Blanc, Hallertau Mittelfrüh

Nézd meg hogy ízlett Winkler Robinak! (görgess lejjebb)

Csekkold a sörünket Untappd-en is az alábbi ikonra kattintva!

 

További információkért görgess lejjebb.

 

960 Ft
Részletek

Winkler Robihoz is eljutott a főzetünk

Mi jut eszedbe egy baklaváról?


Sok dió még több méz és egy kis pisztácia és egy bődületesen édes sütemény, na és ezt képzeld el egy sörben. Talán a Bock sörnek áll legjobban ez az íz az eljárásból adódóan. Szakítani akartunk azzal a hagyománnyal hogy, csak stoutot lehet főzni, ha egy édes sört akarsz inni így esett a választásunk a Bock típusra. Az eljárásból adódó pörköltesség hozzáad az ízvilághoz. Sejtettük, hogy ezzel a sörrel kiverjük a biztosítékot néhány „hagyományos sörivónál”, de szülinapunkra időzítve torta helyett kimondottan jó választás volt. Az édesszájúaknak, akik két baklavát is meg tudnak egyszerre enni azoknak is kedveskedtünk a 4,8%-os alkohol tartalommal, hogy ebből a sörből is tudjanak két pohárral minimum meginni. Nagy divat most a sör/étel párosítás így Szaminak az agymenése alapján akartunk valami igazán „hazait” alkotni!

 

Rendelj hozzá egy stílusos HopTop talpas poharat, hogy tökéletes legyen a feeling :)

Söröspoharak itt >>

 

 HopTop söröspohár

 

A BAKLAVÁRÓL

A baklava egy kiadós, édes süteményféle, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok, szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek.

 

TÖRTÉNETE

A baklava története nincs igazán dokumentálva, ennek ellenére a leginkább hiteles történet szerint a ma ismert baklava fajtáit a Topkapi Palota birodalmi konyháiban sütötték ki. Ismereteink szerint a szultán a ramadán 15 napján tálcányi baklavát kínált a janicsároknak, és azt az ünnepi felvonulást Baklava Alayı-nak nevezték el. (Wasti, 2005).

Vryonis (1971) a Deipnosophistae-ban említett ókori görög gastis, kopte, kopton szavakat azonosítja a baklavával, ami szerint ez a bizánciak kedvence. Perry (1994) ezzel ellentétesen azt állítja, hogy bár a gastris nevű étel tartalmaz diót és mézet, de nincs benne tészta, hanem szezámmag-keverékből áll, hasonlóan a halvához. Perry állítását, miszerint a baklava nem ógörög, hanem török eredetű, alátámasztja továbbá, hogy a rétegelt tésztát a közép-ázsiai török konyha használta. A közép-ázsiai rétegelt tészta és a szinte átlátszó vékonyságú tészta közötti hiányzó fejlődési lépést az azerbajdzsáni Bakı pakhlavası ételnél találjuk meg. Ez az édesség már rétegelt, de még nem nyújtott tésztából készült.

 

Forrás: wikipédia

Adatok
Tömeg
800 g/db